Banner
voorwoord biografie register Duitse teksten downloads links

BD.0772
10 februari 1939

Juist denken - Leiding van God - Ster

Degene die zich steeds in de liefde oefent, zal spoedig die graad van volmaaktheid bereiken die hem in staat stelt om steeds het juiste te herkennen en geheel binnen Mijn wil te blijven. Zie, Mijn kind, al jouw gedachten streven het goede na en blijven daarom als het ware ook steeds in verbinding met de jou goed gezinde geestelijke wereld, want deze pakt alles aan wat naar Mij verlangt. Daarom valt een afdwalen op valse wegen en een miskennen van Mijn wil niet te vrezen.

De zekerste waarborg is steeds de hartstocht voor Mij. Ik bescherm elk kind dat zijn gedachten in bereidwillige liefde naar Mij wendt. Ik scherp jouw geest, Ik leid jouw ziel, Ik laat de stem van jouw hart spreken. En als je haar gehoor schenkt, doe je steeds het juiste. En zo verenig jij jouw gedachtengoed met de geest der waarheid, want alle bekendmakingen herken je daaraan, dat ze jouw hart weldadig beroeren.

Jij kunt niets verkeerds opnemen wanneer de wil uitsluitend naar de zuivere waarheid toegekeerd is. Ik pak je bij de hand en je kunt je zorgeloos aan Mijn leiding toevertrouwen. Ik herken jouw wil, en een hart dat naar Mij verlangt zal Mij ook duidelijk herkennen. En het is Mijn geest, die verbinding met Mij zoekt, die deel van Mij en daarom de geest van de waarheid is.

Laat het eindeloos aantal sterren aan de hemel jou getuigenis geven van Mijn macht en heerlijkheid. En vraag je dan af of de Schepper van zo’n heerlijkheid, Die alle sterren in hun baan houdt, een mensenkindje niet volgens Zijn wil zou kunnen leiden. En laat je zo getroost aan Mijn leiding over en sla er acht op, welke wegen Ik de kindertjes die Mij liefhebben laat gaan.

Amen